Transporteurs betalen onterecht verblijfskosten niet uit

432

Bij twee grote bloemen- en sierteelttransporteurs in Zuid-Holland heeft de FNV onlangs moeten ingrijpen omdat leden melding maakten van het niet juist uitbetalen van de vaste verblijfskostenvergoeding. In beide gevallen bleek dat het bedrijf als reden voor het niet betalen opgaf dat er gewijzigde belastingregels zouden gelden. Hierdoor zou de verblijfskostenvergoeding niet betaald kunnen worden, aldus de ondernemers.

FNV: Onjuiste uitbetaling verblijfskosten bloementransportIn beide gevallen kwam de FNV erachter doordat leden hier vraagtekens bij stelden en met deze vragen bij de FNV kwamen. Na onderzoek bleek dat de verblijfskostenvergoeding gewoon uitbetaald diende te worden. De verhalen over de belastingdienst waren uit de lucht gegrepen, en duidelijk geen reden om van de cao af te wijken. In beide gevallen worden de onjuiste betalingen door de twee werkgevers hersteld.

Vakbondsbestuurder Twan van Lieshout: ‘We kwamen bij beide bedrijven nagenoeg dezelfde brieven aan het personeel tegen. Het lijkt er dus op dat bloementransporteurs hierin samen hebben gewerkt. Vandaar dat ik op zoek ben naar mogelijke andere bedrijven in deze sector, waar dit ook speelt.’

Mocht bij uw bedrijf ook de verblijfskostenvergoeding (deels) geschrapt zijn dankzij ‘nieuwe belastingregels’, laat dit dan direct aan FNV Transport en Logistiek of aan Stichting VNB weten. De FNV is bereikbaar op op 0800-0225022 (op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur) of per mail.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter