Transport zag omzet vorig jaar met bijna één procent groeien

411

De transportsector heeft in 2013 bijna één procent meer omgezet dan het jaar ervoor. In 2012 bedroeg de omzetstijging nog ruim drie procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzet uit vervoer door de lucht en vervoer over water nam met meer dan drie procent toe. De post en koeriers en de dienstverlening voor vervoer zagen een lichte Transport zag omzet vorig jaar met bijna één procent groeienomzetgroei in 2013. Het landtransport zag een afname van de omzet in 2013.

Vierde kwartaal
In het vierde kwartaal van 2013 lag de omzet binnen de transportsector één procent hoger dan een jaar eerder. De luchtvervoerders drukten de omzet van de transportsector. Zij zagen hun omzet teruglopen met bijna twee procent. Bij de overige deelbranches was er wel sprake van een omzetstijging. Met een omzetgroei van respectievelijk ruim twee en ruim drie procent presteerden de vervoerders over land en de post- en koeriersbedrijven beter dan het kwartaal ervoor.

Het aantal faillissementen in de transportsector nam af en het aantal vacatures steeg in het vierde kwartaal. Transportondernemers zijn voorzichtig optimistisch voor het eerste kwartaal. (Bron: CBS)

Volg TotaalTrans op Twitter