Transpa Emmen uit Erica treedt toe tot Greenport Logistics

596

ERICA – Transpa Emmen uit Erica (Drenthe) maakt met ingang van 29 maart 2015 deel uit van Greenport Logistics. Dat besluit is het resultaat van een geslaagde pilot die enkele maanden heeft geduurd. Met de toetreding van Transpa Emmen vergroot Greenport Logistics de dekkingsgraad in Nederland aanzienlijk.

Transpa Emmen uit Erica treedt toe tot Greenport LogisticsGreenport Logistics telt met de komst van Transpa Emmen acht logistieke dienstverleners. Naast Transpa Emmen zijn dat De Winter Logistics, M. van der Helm Logistics, Kuiper Transport, Van der Slot Transport, Mercuur Smart Logistics, Schiffer GmbH en Greenport Logistics GmbH. De uitbreiding biedt alle deelnemers van Greenport Logistics belangrijke voordelen. Door deze uitbreiding is het logistieke netwerk voor alle collectie- en distributielogistiek verder verbreed. Ook kan deze strategisch belangrijke tuinbouwregio beter worden bediend. Voor het netwerk zijn er grote efficiencyvoordelen, omdat vervoerstromen beter kunnen worden gebundeld.

Geslaagde pilot

De toegevoegde waarde van Transpa Emmen in Noord-Nederland is middels een geslaagde pilot van drie maanden duidelijk aangetoond. Daarom hebben de partijen besloten tot een formele samenwerking. Geografisch biedt de vestigingslocatie van Transpa belangrijke voordelen. Door de ligging nabij de A37 beschikt Transpa over een rechtstreekse verbinding met Nederlandse bestemmingen en met Noordwest-Duitsland. Zowel in Nederland als in het noordwesten van Duitsland verzorgt Transpa elke dag collectief vervoer van kwekers naar veilingen en groothandelaren. De collectie en distributie van Transpa bestrijken een steeds groter gedeelte van Duitsland. Transpa heeft overslagfaciliteiten om de dagelijkse collectie van sierteeltproducten in de tuinbouwgebieden in Noordoost-Nederland op eigen terrein te hergroeperen.

Arnold Waninge, directeur van Transpa Emmen: ‘Als onderdeel van Greenport Logistics kunnen we sierteeltproducten efficiënter vervoeren vanuit Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland naar de bloemenveilingen. Dit optimaliseert onze service en de dienstverlening naar onze klanten. Daarnaast vergroten we door deze strategische samenwerking de dekkingsgraad voor onze klanten in de sierteeltsector.’

Transpa Emmen

Transpa Emmen heeft zich volledig gespecialiseerd in het transport van bloemen en planten tussen verschillende schakels in de sierteeltketen. Het bedrijf werd opgericht in 1982. Negen jaar later werd het bedrijf overgenomen door Sent Waninge Groep die momenteel onder andere bestaat uit Transportbedrijven Sent Waninge, D.G.O. Express en Transpa Emmen. Transpa heeft een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan de eisen gesteld in het reglement: Keurmerk Transport & Logistiek. Dit certificaat heeft het volgende toepassingsgebied: uitvoeren van activiteiten op het gebied van collectie, op- en overslag, transport, distributie en warehousing van zaken. Dit certificaat omvat tevens de specialisatie in sierteeltvervoer.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief