Toyota exporteert Europese Yaris naar VS via Zeebrugge

639

Toyota exporteert Europese Yaris naar VS via ZeebruggeIn de haven van zeebrugge worden sinds kort auto’s van het merk Toyota Yaris naar Noord-Amerika verscheept. De Toyota Yaris wordt sinds begin mei geproduceerd bij Toyota Motor Manufacturing France in Valenciennes.

De in Frankrijk geproduceerde Yaris-modellen worden via de weg getransporteerd naar de haven van Zeebrugge, waar ze verscheept worden naar Newark, Jacksonville en Long Beach in de VS. Voor Canada gaan ze naar de haven van Halifax.  De totale jaarlijkse export wordt geschat op 25.000 wagens. In het verleden werd de Toyota Yaris enkel in Japan gemaakt.

Joachim Coens, Gedelegeerd bestuurd van Port of Zeebrugge, is tevreden met deze nieuwe lading roll-on/roll-off export voor de Verenigde Staten. ‘Port of Zeebrugge is de logistieke hub voor Toyota wagens, dus we zijn blij voor Toyota en de Europese productie van hun populaire Yaris model. Elke uitbreiding van onze roll-on/roll-off export is bovendien een bevestiging van onze sterke positie in de auto sector.’