Tot eind maart geen hoogtebeperking bij Drachtsterbrug

438

DRACHTEN – Tot en met 31 maart 2015 blijft het beweegbare deel van de Drachtsterbrug beschikbaar. De periode tot eind maart 2015 wordt gebruikt om de bouw van het aquaduct aan de zuidzijde in het Van Harinxmakanaal af te ronden.

Tot eind maart geen hoogtebeperking bij DrachtsterbrugHierna wordt dit deel van het kanaal weer vrijgegeven voor het vaarverkeer. Aannemer Heijmans gaat direct daarna aan de slag met de noordzijde van het kanaal, waardoor het vaarverkeer met een doorvaarhoogte van 5.20 meter gebruik kan maken van het nieuwe zuidelijk deel.

Stremming

Vanaf 1 april tot 15 mei is dan de noordzijde van het kanaal voor het beweegbare deel van de brug gestremd. In deze periode worden de benodigde ankerpalen voor dit deel van het aquaduct aangebracht. Alleen de zuidzijde van het kanaal (onder het vaste deel van de brug) is op dat moment beschikbaar voor het vaarverkeer. Hierdoor geldt de hoogtebeperking van 5.20 meter. In het vaarseizoen, van 15 mei tot 15 september, is het gehele kanaal weer vrij voor alle vaarverkeer en draait de brug weer.

Vanaf 15 september 2015 geldt er wederom een stremming aan de noordzijde van het kanaal omdat het tweede aquaductdeel dan wordt gebouwd. Voor de beschikbare vaarroute langs de zuidzijde geldt dan weer de hoogtebeperking van 5.20 meter. Zodra het werk aan de noordzijde van het kanaal afgerond is wordt de stremming opgeheven. Dit is ergens in het voorjaar van 2016.

De stremming in het kanaal is noodzakelijk om het aquaduct aan de Drachtsterweg te bouwen. Deze wordt naast de bestaande brug gebouwd en krijgt 2×2 rijstroken met een ruim fiets- voetpad, waardoor de Drachtsterbrug medio 2016 opgeheven kan worden. (Bron: Provincie Friesland)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief