TomTom-navigatie gaat rekening houden met het weer

438

TomTom gaat in het berekenen van routes voor zijn navigatiesystemen met live verkeersinformatie rekening houden met actuele weersomstandigheden.

TomTom neemt actuele weer mee in navigatieNaast het aanbieden van file-informatie, zal TomTom Traffic ook waarschuwen voor aankomende weersomstandigheden, zoals hevige regen of sneeuw. Als bestuurders beter zijn geïnformeerd over de weersomstandigheden die voor hen liggen, kunnen zij op tijd kiezen voor een snellere route naar hun bestemming.

Onvoorspelbaar

‘Dankzij kennis over de exacte verkeerssituatie op het gehele wegennet, kunnen we altijd helpen om voor mensen de snelste route naar hun bestemming te berekenen’, zegt Ralf-Peter Schäfer, hoofd van TomTom Traffic. ‘We weten dat slecht weer onvoorspelbaar is en grote vertraging kan veroorzaken. Door daar rekening mee te houden, kunnen we nog geavanceerdere voorspellingen doen over de route die autorijders afleggen.’

TomTom is het eerste navigatiebedrijf dat real-time weersinformatie gebruikt voor het berekenen van reistijden. (Bron: TomTom)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief