TomTom gaat gegevens aan Verenigde Naties leveren

406

TomTom gaat een samenwerkingsverband aan met UN-Habitat, het United Nations Human Settlements Programme. Hierbij worden gegevens uit de wereldwijde Traffic Index van TomTom door UN-Habitat en haar partners gebruikt voor het aanpakken van verkeersopstoppingen in grote steden.

Uit de recessie, in de fileVolgens de Verenigde Naties groeien stedelijke gebieden snel. ‘Op dit moment woont de helft van de wereldbevolking in steden, en volgens de voorspellingen bieden ze in 2050 een thuis aan zes miljard mensen,’ zegt dr. Joan Clos. ‘Hoe we belangrijke diensten als mobiliteit en bereikbaarheid vormgeven, is essentieel bij het verbeteren van de kwaliteit van het stadsleven. De gegevens van TomTom helpen ons hierbij omdat we kunnen vertrouwen op een uitstekende analyse van verkeersopstoppingen in grote steden. Hiermee kunnen beleidsmakers en lokale overheden duurzame en praktische oplossingen ontwikkelen.’

Toename
TomTom publiceerde onlangs de zesde editie van zijn Traffic Index, waaruit een aanzienlijke toename van het aantal verkeersopstoppingen naar voren kwam. Mensen die hun auto voor woon-werkverkeer gebruiken, zitten gemiddeld acht volle werkdagen per jaar in het verkeer vast. Traditionele oplossingen als het verbreden van bestaande en aanleggen van nieuwe wegen blijken geen effectieve middelen meer bij filebestrijding. (Bron: TomTom)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter