Tommy Hilfiger en Calvin Klein huren 60.000 m2 in Venlo

777

Tommy Hilfiger en Calvin Klein huren 60.000 m2 in VenloVENLO – PVH Europe, moederbedrijf van modebedrijven Tommy Hilfiger en Calvin Klein, gaat ruim 60.000m2 logistieke bedrijfsruimte en kantoren op de VE-Commerce Logistic Campus van Groep Heylen in Venlo huren. De oplevering en ingebruikname zijn gepland voor april 2016.

PVH koos voor de VE-commerce Logistic Campus vanwege de geboden flexibiliteit en de onderlinge schakelbaarheid van de units. Recent maakte ook het Amerikaanse modemerk Michael Kors bekend een groot distributiecentrum in Venlo te starten.

Groep Heylen ontwierp de VE-commerce Campus als een zogenaamd ‘collaborative warehouse’. Deze campus beantwoordt aan de toenemende behoeften van klanten aan flexibiliteit en de vraag om zowel analoge als digitale logistieke processen te kunnen combineren. Het totale oppervlakte van het complex is 140.000 m2.

Venlo-Rotterdam

Venlo is een van de belangrijkste achterlandknooppunten/distributiezones van de Rotterdamse haven . Er worden jaarlijks ongeveer 300.000 containers (TEU, eenheden van 20 voet) tussen de regio’s vervoerd. Deze gaan via wekelijks 35 trein- en binnenvaartdiensten van en naar TCT Venlo (trein en binnenvaart) en BCTN Wanssum (binnenvaart). De wekelijks 25 treindiensten vervoeren de helft van het totaal. De containers wordt in- en uitgepakt voor opslag in Venlo en verdere distributie over Europa. Ook worden containers onuitgepakt per vrachtwagen doorgereden naar bestemmingen in vooral Noordrijn-Westfalen.

Eerder dit jaar legden het Havenbedrijf Rotterdam en SMART Logistics Centre Venlo vast, gezamenlijk de kwaliteit van de logistieke corridor Rotterdam – Noord-Limburg, en verder het Europese achterland in, te willen optimaliseren en zo het investeringsklimaat voor ondernemers in beide regio’s te versterken. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief