Toegangsregime milieuzones 1 juli aangescherpt

707

De toegangscriteria voor de milieuzones worden per 1 juli aangescherpt. Vanaf die datum hebben alleen vrachtauto’s met een dieselmotor van Euroklasse IV of hoger en vrachtauto’s die niet worden aangedreven door een dieselmotor nog toegang tot de milieuzones.

milieuzoneWie om deze reden een Euro-3-vrachtauto wil vervangen, kan vogens de EVO overwegen een vrachtauto aan te schaffen met een Euro VI typegoedkeuring. ‘Een ondernemer die een nieuwe truck van boven de 5001 kg aanschaft, krijgt op dit moment 4500 euro subsidie. Het kan dan gaan om een hybride vrachtauto, een voertuig op lng, met elektrische aandrijving of op basis van dieseltechnologie. Voertuigen in de gewichtsklasse van meer dan 3500 kg tot en met 5000 kg kunnen een subsidiebedrag van 1250 euro krijgen als ze aan de Euro-6-norm voldoen.’
Ondernemers die een hybride vrachtauto aanschaffen, een aardgasvoertuig of een elektrische auto komen aanvullend in aanmerking voor de fiscale voordelen van de Mia/Vamil.

Intentieverklaring
Een enkele gemeente, waaronder gemeente Amsterdam, biedt ondernemers de mogelijkheid om tijdelijk door te rijden met hun huidige Euro-III-voertuig als zij een Euro VI hebben aangeschaft of voornemens zijn dit te doen. Met een intentieverklaring is het mogelijk nog gedurende een jaar een ontheffing te krijgen voor het huidige voertuig.
Tot slot kan het zo zijn dat ook de gemeente waarin de onderneming is gevestigd, financiële voordelen biedt. Informatie hierover staat op de website van de gemeente.