TNT opent healthcare hub

689

HOOFDDORP – TNT opent vandaag in Heerlen een logistiek centrum voor overslag van goederen voor Medtech bedrijven. Deze overslagfaciliteit van 2000 m2 ligt in het geografische hart waar de Medtech bedrijven zich bevinden. Deze bedrijven hebben veel zendingen naar dezelfde eindbestemming, zoals ziekenhuizen en privéklinieken.

TNT opent Healthcare hubIn Heerlen worden Medtech zendingen geconsolideerd. Vervolgens levert TNT de volgende dag de zendingen met medische apparatuur (zoals pacemakers en stents) naar 96% van de 16.000 ziekenhuizen in Europa.

Voor 9 uur

Volgens directeur Erik Uljee van TNT Benelux kunnen ziekenhuizen in Europa tot 18.00 uur hun orders plaatsen bij de healthcare organisaties in de Benelux. ‘Levering vóór 9 uur de volgende dag is mogelijk door de directe invoer in onze netwerken. Indien nodig kan dit op dezelfde dag worden gedaan. De focus op de Healthcare industrie past ook binnen TNT’s Outlook strategie waar nog meer aandacht zal zijn voor het ontwikkelen van concepten die aansluiten op de behoeften in deze industrie.’

Services

De Healthcare Hub heeft een directe aansluiting op de reguliere road- en airhubs en domestic netwerken van TNT. Ook is er een directe verbinding tussen Heerlen en verschillende Europese landen als Frankrijk, Spanje & Portugal, Italië, Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, de Scandinavische landen en Benelux.

Aan Medtech-bedrijven kan tijdelijk extra opslagruimte geboden worden om dynamische volumes op te slaan. TNT biedt ook andere services aan zoals verpakkingen verzendklaar maken en geconsolideerd uitleveren op ziekenhuisniveau. De Healthcare Hub heeft het juiste klimaat voor opslag van Medtech zendingen. De hub kan pakketten tot 70 kg en gepalletiseerde vracht tot 1000 kg verwerken. (Bron: TNT)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief