TNT maakt 19 miljoen verlies

769

HOOFDDORP – TNT heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een verlies geleden van negentien miljoen euro. Vorig jaar werd in dezelfde periode nog een winst gemaakt van één miljoen euro.

TNT Express maakt 280 miljoen verliesIn de eerste drie maanden van dit jaar trok TNT twintig miljoen euro voor de reorganisatie van het bedrijf. Dit moet de efficiencyprogramma moet de winstgevendheid op de lange termijn gaan verbeteren. TNT zag de omzet wel stijgen; van 1,60 miljard euro in 2014 naar 1,62 miljard euro dit jaar.

Overname

Begin april werd bekend dat het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx branchegenoot TNT Express wil overnemen voor 4,4 miljard dollar. FedEx biedt 8 dollar per aandeel TNT Express. Dat is zo’n 33 procent meer dan de laatste beursnotering op 2 april en 42 procent meer dan de gemiddelde waarde van het aandeel over de laatste drie maanden. Het bestuur van TNT Express raadt de aandeelhouders daarom aan het bod te accepteren. PostNL heeft met een aandeel van 14,7 procent al gemeld het bod te steunen. (Bron: TNT)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief