TNT Innight verwacht meer productie met inzet Google Glass

511

TNT Innight begint in België een pilot, waarbij smart glass technologie wordt ingezet om het sorteerproces van pakketjes te optimaliseren. TNT Innight verwacht een productiviteitsverbetering van tien tot twintig procent.

Onderzoek naar robots en Google Glass in Vlaamse logistiekTijdens het project geeft de Google Glass bril aan naar welke sorteerbak een met dezelfde bril gescand pakketje moet worden uitgesorteerd. De medewerkers houden hierbij altijd beide handen vrij en kunnen daardoor productiever werken.

Naast de productiviteitsverbetering verwacht TNT Innight dat de foutkans afneemt. ‘Met de start van de pilot bij TNT Innight lijkt de logistieke sector warm te lopen voor de augmented reality van Google Glass.

Bio bakker

Sinds begin dit jaar maakt Bio Bakkerij De Trog in het Belgische Ieper gebruik van smart glasses om de broden te sorteren en distribueren. De slimme bril heeft geleid tot een reductie van het foutpercentage met ruim 60 procent, terwijl de productiviteit met meer dan 25 procent steeg. Dit najaar stapten ook Continental (voor ondersteuning in het productieproces) en Audi (voor het aanvullen van Kanban-bakken) over op de bril. (Bron: TNT Innight)

Meer over Google Glass:
Google Glass verbetert logistiek
Onderzoek naar robots en Google Glass in de Vlaamse logistiek
Minister met Google in gesprek over slimme mobiliteit

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief