TNT Airways vervangt vijftig kilo aan papier door iPad Air tablets

550

LUIK – TNT Airways, de luchtvaartmaatschappij van TNT, gaat papier bannen uit de cockpits van elk van de vijftig vliegtuigen van zijn wereldwijde vloot. TNT volgt hiermee de goedkeuring van het Belgische Bestuur der Luchtvaart om iPad Air tablets te gebruiken als elektronische flight bag.

TNT Airways vervangt vijftig kilo boeken door iPad AirElke iPad vervangt vijftig kilo aan boeken en papieren handleidingen die de bemanning nu op elke vlucht meeneemt. De overstap naar de elektronische versie van de vluchtdocumenten maakt ook de update ervan eenvoudiger. Dat gebeurt immers centraal en elektronisch, ongeacht de locatie van de bemanning.

Goedkeuring

De goedkeuring van het Belgische Bestuur der Luchtvaart volgde na een validatieperiode van zes maanden waarbij werd nagegaan of aan alle veiligheidsvoorschriften werd beantwoord.

Alle 274 piloten van TNT Airways hebben inmiddels een iPad ontvangen en de cockpits zijn aangepast in functie van het gebruik van de iPad in alle fases van de vlucht, inclusief bij het opstijgen en de landing.

Een van de eerste

TNT zal alle papieren vluchtdocumenten uit zijn vliegtuigen verwijderen tegen eind 2014. Vanaf 1 januari 2015 zullen de TNT piloten enkel nog hun iPad gebruiken om vlieghandboeken, kaarten en navigatieschema’s te raadplegen.

TNT Airways is één van de eerste commerciële luchtvaartmaatschappijen in Europa die de toestemming krijgt om papier uit de cockpit te bannen. (Bron: TNT)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief