TNO en Imtech werken aan innovatieve maritieme industrie

424

ROTTERDAM – TNO en Imtech Marine ondertekenden onlangs een contract met de intentie samen te werken aan onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. De ondertekening vond plaats bij Imtech Marine in Rotterdam. De bundeling van kennis en ervaring moet leiden tot vernieuwende oplossingen voor de maritieme industrie.

TNO en Imtech werken samen aan innovaties maritieme industrieDe directeuren Henk Geveke van TNO en André Meijer van Imtech Marine benadrukten bij de ondertekening dat TNO en Imtech mogelijkheden zien om elkaar te versterken en zo ook extra toegevoegde waarde te leveren aan de markt en aan de maatschappij. Henk Geveke: ‘Behalve toegepast onderzoek en conceptontwikkeling biedt TNO ook een belangrijke bijdrage aan innovatie voor de maritieme industrie. Daarnaast heeft Imtech kennis van de toegepaste techniek aan boord. Beide bedrijven weten welke behoefte er bij de maritieme bedrijven leeft. Door samenwerking kunnen innovatieve producten sneller op de markt komen. Bovendien versterkt de gezamenlijke aanpak de kennisopbouw van TNO en kunnen projectresultaten voor nieuwe technologische ontwikkelingen worden ingezet.’

Innovatieve oplossingen

In de toekomst kunnen afnemers zoals de Koninklijke Marine, de jachtenbouw, cargo en de olie- en gasmarkt blijven beschikken over moderne en technologisch hoogwaardige systemen en kunnen zij ook gebruikmaken van innovatieve oplossingen in de bedrijfsvoering van hun schepen.

Maatschappelijke bijdrage

Tot slot draagt deze samenwerking bij aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Denk daarbij aan duurzaamheid, zoals het varen van schepen met minder bemanning, en het gebruik van innovatieve oplossingen aan boord die het gebruik van energie terugdringen. ‘Energiebesparende oplossingen zijn in de auto-industrie al enige jaren gemeengoed, maar staan in de scheepsbouwindustrie nog in de kinderschoenen. Het is ons streven hier verandering in aan te brengen.’ (Bron: TNO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief