TLN wil dynamisch inhaalverbod op A15

407

TLN bepleit een dynamisch inhaalverbod op de A15. Dit verbod gaat in op het moment dat er veel verkeer op de weg is, en wordt weer opgeheven zodra de verkeersintensiteit dit weer toelaat. TLN wil hierover in overleg met Rijkswaterstaat.

TLN: ‘Blij met mogelijkheid handhaving cabotage’TLN steunt de voorstellen van de ANWB om de A15 te verbreden en in- en uitrijstroken te verlengen. Ook moet er op gerichte plaatsen signalering worden aangebracht en is er ook een duidelijke verantwoordelijkheid voor veilig weggedrag bij de weggebruikers, zowel automobilisten als vrachtautochauffeurs.

Herkenning
TLN herkent de door weggebruikers gesignaleerde problemen, zoals te weinig wegcapaciteit, het ontbreken van matrixborden en de colonnevorming door het vrachtverkeer op de A15.

TLN voert met het regionale bedrijfsleven al langer een lobby om de A15 te verbreden. TLN is wel kritisch over het voorstel om het huidige inhaalverbod voor vrachtauto’s uit te breiden. Het is bekend dat inhaalverboden er juist  toe leiden dat vrachtauto’s in colonnes gaan rijden en de snelheidsverschillen tussen de linker en rechter rijstrook vergroten.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter