TLN wil meer voorzieningen op parkeerplaatsen

394

Transport en Logistiek Nederland (TLN) maakt zich zorgen over het gevoel van onveiligheid dat chauffeurs hebben op parkeerplaatsen in Nederland. TLN uitte haar zorgen in een item op tv programma EenVandaag.

TLN weer meer voorzieningen op parkeerplaatsenOnlangs presenteerde Rijkswaterstaat een klanten tevredenheidsonderzoek. Een van de opmerkelijke punten was dat chauffeurs zich niet altijd veilig voelen. Ongure types en slechte verlichting op parkeerplaatsen zorgen voor een gevoel van onbehagen.

Volgens TLN moeten chauffeurs altijd over een veilige parkeerplek kunnen beschikken om aan hun verplichte rust te kunnen voldoen. ‘Door het groeiend te kort aan voldoende veilige parkeerplaatsen moeten chauffeurs echter noodgedwongen op plaatsen parkeren die niet veilig zijn en over onvoldoende sociale voorzieningen beschikken. Wij roepen Rijkswaterstaat daarom op om vaart te maken met het veiliger maken van parkeerplaatsen langs het hoofdwegennet door middel van ondermeer licht en zicht en sanitaire voorzieningen.

Mogelijke toename
TLN waarschuwt daarnaast dat dit gevoel van onveiligheid komende jaren mogelijk toeneemt door de verminderde prioriteit voor de aanpak van transportcriminaliteit. ‘Met de komst van de Nationale Politie en het verdwijnen van het speciale landelijke team voor ladingdiefstallen en speciale Officier van Justitie, vrezen wij dat de aandacht voor transportcriminaliteit vermindert en te veel moet concurreren met andere vormen van criminaliteit. Hierdoor krijgen transportcriminelen weer meer ruimte om hun slag te slaan.’
Dit onderstreept volgens TLN nogmaals het belang van meer veiligheidsvoorzieningen en blijvende aandacht bij justitie voor transportcriminaliteit.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter