TLN: ‘Vraag nu ontheffing voor toegang Maasvlakte aan’

566

ROTTERDAM – Over iets minder dan een maand gaat de handhaving van start van de toegangseisen tot de Maasvlakte. TLN raadt vervoerders die een ontheffing willen aanvragen, aan dit tijdig te doen. De gemeente heeft tijd nodig om de aanvraag te behandelen.

TLN: ‘Vraag nu ontheffing voor toegang Maasvlakte aan’ Vanaf oktober 2014 mogen dieselvrachtauto’s (zwaarder dan 3,5 ton) niet meer de Maasvlakte op, behalve als deze beschikt over een Euro VI-motor óf als de vrachtauto op kenteken is gezet vóór 1 januari 2013 en niet ouder is dan zeven jaar. Zolang er geen ontheffing is afgegeven mogen voertuigen die niet aan de toegangseisen voldoen, niet de Maasvlakte op. De gemeente mag wettelijk maximaal acht weken over de behandeling doen.

Boetes

Vanaf 1 december vinden handhavingsacties plaats door politie, IL&T en de gemeente Rotterdam. Voertuigen die niet aan de toegangseisen voldoen lopen dan kans op een boete van 90 euro. Voertuigen met buitenlandse kentekens kunnen daarnaast ook een boete krijgen van 2.250 euro als zij niet zijn geregistreerd bij de gemeente Rotterdam. Vanaf januari 2015 hoopt de gemeente de handhaving met de automatische camera’s te kunnen doen, die nu al boven de N15 zijn geplaatst. Momenteel worden deze camera’s alleen nog gebruikt om het verkeer naar de Maasvlakte goed in beeld te brengen.

Ontheffingen

Er zijn verschillende ontheffingsmogelijkheden: voor voertuigen waarvoor een vervangend Euro-6 voertuig in bestelling is, of voor wanneer de continuïteit van de onderneming in gevaar is (de ‘hardheidsclausule’). Dagontheffingen zijn ook mogelijk. Die kunnen direct na betaling en ontvangst van een bevestigingsmail in werking treden. Voor het aanvragen van ontheffingen is e-Herkenning nodig. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief