TLN: ‘Voldoende redenen om projecten MIRT uit te voeren’

391

Meer asfalt is niet altijd nuttig en noodzakelijkTransport en Logistiek Nederland (TLN) vindt dat er voldoende reden is om de projecten uit het MIRT uit te voeren. Daarbij is het wel zinvol om de prioriteit te leggen bij die knelpunten die de grootste economische schade veroorzaken.

TLN reageert hiermee op een onderzoek van CE Delft in opdracht van milieuorganisaties. De onderzoekers concluderen dat de scenario’s en verkeersprognoses waarop investeringen in het hoofdwegennet worden gebaseerd, achterhaald zijn . Daarmee zouden ze tot onrendabele investeringen leiden.

Bereikbaarheidsproblemen
TLN wijst erop dat de meest recente prognoses van het ministerie van I&M zelfs in een scenario met lage economische groei – zoals CE aanbeveelt – laten zien dat er in 2028 nog aanzienlijke bereikbaarheidsproblemen zijn. ‘In die prognoses is er dan vanuit gegaan dat alle projecten zijn uitgevoerd die nu in het investeringsprogramma van het rijk (het MIRT) staan. Verder is het nog maar de vraag of de verkeersgroei inderdaad laag blijft als de economie weer aantrekt.’ (Bron: TLN/Beeldbank RWS)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter