TLN verrast door tolbesluit A15 en Blankenburgtunnel

732

TLN is verrast door het besluit van de minister over de hoogte van de toltarieven voor de Blankenburgtunnel en de A15. TLN is ondanks afspraken tot op heden niet betrokken geweest bij de uitwerking van de tarieven en de andere elementen van tolheffing.

TLN verrast door besluit toltarieven‘Hierdoor blijven er bij TLN veel vragen over bijvoorbeeld de manier waarop de tarieven zijn berekend, hoe lang er tol geheven gaat worden en op welke manier de tolheffing plaats gaat vinden om dit voor zowel Nederlandse als buitenlandse vrachtauto’s op eenzelfde manier te laten plaatsvinden.’

NWO
Ten aanzien van de Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO – Blankenburgtunnel) heeft de minister de toltarieven voor vrachtverkeer en personenverkeer bekend gemaakt. TLN kan alleen met deze tolheffing instemmen omdat er een volwaardig gratis alternatief beschikbaar is voor de NWO en omdat de tunnel de doorstroming zal bevorderen. De minister houdt ook vast aan haar besluit om tol te gaan heffen op de doorgetrokken A15 bij Arnhem en de Nieuwe Westelijke Oeververbinding (Blankenburgtunnel) tussen de A20 en A15 bij Rotterdam.

Op het eerste traject moeten personenauto’s € 1,62 gaan betalen, vrachtauto’s € 7,54. Voor de Blankenburgtunnel gaat de minister uit van een tarief van € 1,18 voor personenvervoer en voor vracht € 7,11.

Voorwaarden voldaan
TLN begrijpt het besluit van de minister om vast te houden aan tolheffing op deze trajecten. TLN is in principe geen voorstander van tolheffing, tenzij aan een aantal strikte voorwaarden wordt voldaan. Zo mag tol alleen worden geheven op nieuwe wegen, moet de tol bijdragen aan een versnelling van het project en moet een tolvrij alternatief voorhanden zijn. Aan deze voorwaarden wordt bij beide trajecten voldaan.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter