TLN verheugd over koerswijziging Kallas inzake cabotage

777

TLN is blij met de toegezegde koerswijziging van Eurocommissaris Kallas om cabotage nog niet verder te liberaliseren. Ook wil Kallas de handhaving op cabotage sterk verbeteren.

FNV: ‘Komt allen naar actie wegtransport op 14 mei’Beide voornemens stroken precies met de inzet van TLN: cabotage pas vrijmaken als de sociaal-economische verschillen tussen oude en nieuwe EU Lidstaten drastisch zijn verkleind en ondertussen de naleving van de huidige cabotageregels strenger handhaven. TLN ziet daarmee haar lobbyinspanningen beloond.

Gezamenlijk verzet
Het cabotagedossier laat vooral zien dat gezamenlijke inspanningen tussen werkgevers en werknemers lonend kunnen zijn. ‘Waar Kallas, ondanks veel verzet, tot voor kort nog strak vasthield aan verdere liberalisering van de cabotage, zien we nu onze gezamenlijke inspanningen op nationaal en Europees niveau beloond. Ook zien we een trend in heel Europa om handhaving op cabotage te verbeteren. Dat is een goede zaak, omdat afspraken zonder effectief toezicht loze wetgeving is en oneerlijke concurrentie in de kaart speelt. We hopen dat nog voor de zomer de mondelinge toezeggingen snel zullen worden omgezet in heldere handhavingsafspraken.’

Lees ook:
Kallas overstag: ‘Huidige cabotageregels zijn er niet voor niks’
EVO blijft bij volledig vrije vervoersmarkt
‘Hongaarse vrachtwagenchauffeur rijdt voor 1,60 euro per uur’
Actie: vrachtwagens in optocht op snelweg richting EVO
Zes op de tien chauffeurs ziet geen toekomst meer in wegvervoer
Asscher: ‘Weg met de omgekatte uitzendconstructies in wegvervoer’
Vrachtwagenchauffeurs doen hun verhaal bij Asscher
TLN, FNV en CNV willen misstanden transport aanpakken
FNV: ‘Binnenlandse markt beter te beschermen’
EVO teleurgesteld over cabotagebesluit minister
TLN: ‘Uitstellen cabotagevrijheid verstandig besluit’
Minister heroverweegt vrijgeven cabotage wegtransport