TLN tevreden over sterke daling ladingdiefstallen

428

ZOETERMEER – Transport en Logistiek Nederland (TLN) is verheugd over de daling van het aantal ladingdiefstallen in 2014. In het afgelopen jaar daalde het aantal ladingdiefstallen naar 185, een daling van 23 procent ten opzichte van 2013. Het aantal pogingen bleef ongeveer gelijk, 181 in 2014 ten opzichte van 189 in 2013.

TLN tevreden over sterke daling ladingdiefstallen Voorzitter Arthur van Dijk van TLN: ‘Zo’n sterke daling is natuurlijk prachtig. Maar iedere diefstal is er een teveel, dus alle betrokken partijen moeten scherp blijven zodat we de komende jaren nog betere cijfers gaan zien. Ook het doen van aangifte blijft essentieel, dat maakt de ernst en omvang van de problematiek helder en zorgt dat daar voldoende aandacht voor blijft.’

Samenwerking

De goede resultaten in 2014 zijn volgens TLN mede de verdiensten van een goede samenwerking tussen publiek-private partijen, namelijk Politie, OM, Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (Avc), Verbond van Verzekeraars, EVO, TLN, TAPA en Ministerie V&J. TLN benadrukt het belang dat de politie in het gehele land op de juiste wijze aandacht blijft geven aan transportcriminaliteit en specifiek aan de opvolging van ladingdiefstallen.

Speerpunt

De aanpak van transportcriminaliteit is tevens in 2014 benoemd tot speerpunt binnen het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC). Het NPC, onder voorzitterschap van Minister Opstelten, richt zich op de aanpak van criminaliteit gericht tegen het bedrijfsleven en is het hoogste besluitvormend orgaan in het kader van publiek-private samenwerking. TLN heeft op voorzittersniveau een zetel in het NPC.
De meeste ladingdiefstallen worden gepleegd op parkeerplaatsen langs autosnelwegen en de werkwijze is meestal zeilensnijden. Daarom dringt TLN ook aan op het belang van veilig parkeren en de inzet van het juiste materieel. (Bron: TLN)

Lees ook:
Ladingdiefstal daalt 23 procent

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief