TLN steunt petitie tegen afschaffing zelfstandigenaftrek

430

Het afschaffen van de zelfstandigenaftrek is geen goede deal. Voor zelfstandig ondernemers is de zelfstandigenaftrek een duidelijke aftrekpost, geen ingewikkelde administratie en wel een tegemoetkoming voor het zelf regelen van verschillende inkomensrisico’s – ziekte, arbeidsongeschiktheid, pensioen.

Het afschaffen van de zelfstandigenaftrek is een slechte deal. Ook de timing kan niet slechter, juist nú hebben veel zelfstandig ondernemers te kampen met krimp, minder omzet en lagere tarieven. Dat vinden zelfstandig ondernemers en de organisaties die opkomen voor hun belangen – FNV Zelfstandigen, PZO, Zelfstandigen Bouw en stichting ZZP Nederland. TLN ondersteunt TLN steunt petitie tegen afschaffing zelfstandigenaftrekdit initiatief van harte. Afschaffen van de fiscale ondernemersfaciliteiten treft alle zelfstandig ondernemers en raakt ondernemers die met moeite het hoofd boven water houden het hardst, ook in de transportscetor.

Argumenten overheid
Volgens de overheid moeten we allemaal inleveren, ook zelfstandigen. Daarnaast wil de overheid ook nog eens een half miljard bezuinigen op de aftrekposten. Dat betekent dat zelfstandigen dubbel moeten betalen. Als burgers leveren zij ook al flink in, zoals iedere Nederlander dat doet. Onlangs werd door het CBS bekend gemaakt dat zelfstandigen er in 2012 al 2,7% op achteruit zijn gegaan, terwijl de rest slechts 0,4% hoefde in te leveren. Als de nieuwe bezuinigingen op de aftrekposten doorgaan, zal dat percentage voor de zelfstandigen nog fors negatiever uitpakken.

Ondertekenen van petitie
De zelfstandigenorganisaties gaan niet akkoord met de voorgenomen bezuinigingen en roepen alle zelfstandigen op om mee te doen aan de actie. In de komende weken zullen zij diverse activiteiten ondernemen tegen de ‘ZZP boete’. Ook ZZP’ers in de transportsector kunnen beginnen met de petitie te ondertekenen waarmee zelfstandigen hun standpunt duidelijk kunnen maken.

Onderteken de petitie

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter