TLN: ‘Planning invoering nieuw aangiftesysteem AGS 2 te ambitieus’

402

De planning voor de ingebruikname van het aangiftesysteem AGS 2 voor invoer is uitgesteld. Volgens Transport en Logistiek Nederland bleek de eerder vastgestelde planning in de huidige situatie te ambitieus.

TLN: ‘Blij met mogelijkheid handhaving cabotage’De Douane zou AGS 2 op 6 oktober in gebruik nemen. Het systeem bleek echter niet voldoende klaar te zijn om ingevoerd te worden.

Brandbrief
TLN, FENEX en andere belangenorganisaties hebben diverse keren hun zorgen geuit over de voortgang en de impact van het project voor het bedrijfsleven. ‘Op enig moment heeft dit geleid tot een brandbrief aan de algemeen directeur Douane en een gesprek met de directie van de Douane en de personen verantwoordelijk voor AGS.’

Februari 2014
De technische complexiteit en de daarmee samenhangende wijzigingen noodzaken volgens TLN tot een nadere fasering van de implementatie. ‘Maar zeker ook de veelheid aan betrokken partijen aan bedrijfs- en overheidszijde die door AGS 2 worden geraakt, noodzaken tot een nadere fasering van de implementatie. Er is afgesproken dat deze wordt bepaald door de opeenvolgende oplossing van knelpunten in het proces. Een nieuw termijnplan wordt begin februari 2014 in gezamenlijk overleg vastgesteld.’ (Bron: TLN)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter