TLN niet rouwig om uitstel Franse Ecotaxe

712

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is blij met een mogelijk uitstel van de Franse Exotaxe. Hoewel de formele bevestiging van het Franse Ministerie van Transport pas volgende week wordt verwacht, meldt de Franse zusterorganisatie FNTR aan TLN dat er geen twijfel bestaat over het uitstel.

TLN niet rouwig om uitstel Franse EcotaxeMet hoeveel maanden is nog volstrekt onbekend. Diverse Franse media melden echter dat de Ecotaxe tot 1 januari 2014 wordt uigesteld.  Vandaag vindt er nog topoverleg plaats tussen de exploitant Ecomouv en het Franse Ministerie van Transport.

Meer tijd
Reden voor uitstel zou zijn om de transportsector meer tijd te geven zich voor te bereiden. ‘Voor het afrekenen van de tol is verplicht een on board unit nodig’, schrijft TLN. ‘Blijkbaar zijn naar verluidt pas zo’n kleine 12.000 Franse voertuigen uitgerust met zo’n kastje,  terwijl er nog minstens 100.000 moeten volgen. En dan zijn de buitenlands gekentekende voertuigen nog niet eens meegerekend. Wij zijn er als TLN niet rouwig om als er uitstel komt. Iedere lastenverzwaring is er momenteel een te veel.  En als je dan toch een nieuwe belastingmaatregel invoert, dan liever aan het begin van een nieuw kalenderjaar. Ondernemers kunnen er dan bij de tariefonderhandelingen in het najaar beter rekening mee houden.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter