TLN: ‘Mijdt Calais’

660

DOVER – Door een 24-uursstaking van ferrypersoneel ligt zowel het verkeer over zee als het treinverkeer door de Eurotunnel tussen Calais en Dover grotendeels plat. Daardoor staan er lange files van en naar de havens. TLN krijgt tevens berichten over brandstichting en opstootjes in Calais.

Nationale staking Frankrijk 15 mei zorgt voor hinder binnenvaartTLN adviseert haar leden om Calais op dit moment te vermijden en overtochten te boeken via andere havens zoals Duinkerken. Daar zijn vanavond om 19.00 en om 01.00 extra afvaarten. Vervoerders die via Calais moeten, houden rekening met lange vertragingen.

Verstekelingen

De Franse en Engelse overheid waarschuwen vervoerders die reeds in de lange files bij Calais staan om extra alert te zijn op mogelijke verstekelingen die de vertraging door de staking benutten om aan boord van een vrachtauto te komen. TLN adviseert haar leden om chauffeurs op het hart te drukken waakzaam te zijn voor verstekelingen en de ‘code of practice’ nauwkeurig te volgen om boetes in Engeland te voorkomen. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief