TLN geeft inzicht in stedelijke distributie

454

ZOETERMEER – TLN heeft vandaag de Kaart Stedelijke Distributie gelanceerd. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in het inzichtelijk maken van distributie naar onze binnensteden.

TLN geeft inzicht in stedelijke distributieBereikbaarheid van de binnenstad en het verduurzamen van stedelijke distributie zijn onderwerpen op de agenda’s van veel overheden op zowel lokaal, nationaal als Europees niveau. Vaak ontbreekt het aan inzicht in de huidige mogelijkheden.

Verduurzamen

Met de Kaart Stedelijke Distributie geeft TLN concreet antwoord op vragen die in veel discussies over het verduurzamen van het stedelijk distributievervoer telkens weer worden gesteld: ‘Waarom organiseren we het distributievervoer in de binnenstad niet vanuit stadsdistributiecentra?’ of ‘Waarom wordt er niet beter samengewerkt zodat er meer goederen gebundeld uitgeleverd kunnen worden?’ Met behulp van de kaart kunnen gemeentes en alle bedrijven die in de binnensteden willen leveren nu eenvoudig de weg vinden naar een geschikt stads- of regio-DC. En ook de partners in netwerken zijn met de kaart snel te vinden.

Waar en welke?

Op de Kaart Stedelijke Distributie laten specialisten in het distributievervoer zien waar zij zijn gevestigd, waar hun stads- en regio-distributiecentra zich bevinden en in welke netwerken zij samenwerken. Ook kan men bijvoorbeeld selecteren op distributievervoerders die rijden met alternatieve brandstoffen en/of beschikken over een of meer keurmerken.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief