TLN gaat actie voeren tegen verhoging dieselaccijns

746

Transport en Logistiek Nederland (TLN) gaat maandag onder de leus ‘In het buitenland tanken is een fortuin schenken’ in Den Haag actie voeren tegen de verhoging van de dieselaccijns. TLN wil af van de accijnsverhoging.

TLN gaat actie voeren tegen verhoging dieselaccijns TLN houdt maandag voorafgaand aan de behandeling van het Belastingplan 2014 op het Plein in Den Haag een ludieke actie. Politici worden uitgenodigd om aan het ‘Rad van Accijns’ te draaien. Afhankelijk van de uitkomst van het draaien zullen de politici een Nederlands ontbijt (droog brood), een Luxemburgs ontbijt (chocoladebroodje), een Duits ontbijt (Berliner Bol) of een Belgisch ontbijt (Luikse Wafel) worden aangeboden.

Lastenverzwaring
Het kabinet gaat per 1 januari 2014 de accijns op diesel met 3 cent verhogen. Dat is volgens TLN een enorme lastenverzwaring voor de transport- en logistiek sector. ‘Juist nu de sector langzaam uit een dal begint te klimmen, heeft deze accijnsverhoging een grote impact op dit herstel. Bovendien zullen de verwachte opbrengsten voor het kabinet volgens verschillende berekening veel lager uitvallen doordat ondernemers steeds vaker naar België, Luxemburg of Duitsland zullen uitwijken om daar te gaan tanken. In het buitenland tanken, is dus een fortuin schenken.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter