TLN en EVO vinden langdurige afsluiting N348 Zutphen onverstandig

499

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO maken zich grote zorgen over de langdurige afsluiting van de N348 in de richting van Zutphen naar Arnhem, die komende maandag ingaat.

De omleidingsroute die door de provincie Gelderland en de gemeente Zutphen is voorgesteld, loopt door de bebouwde kom van Zutphen en over wegen die niet geschikt zijn voor grote hoeveelheden zwaar vrachtverkeer. TLN en EVO stellen voor om de afsluiting uit te stellen tot juli 2014 en TLN: ‘Blij met mogelijkheid handhaving cabotage’het verkeer dan via de Van der Capellenlaan in Zutphen om te leiden.

Onveilig
De N348 is onderdeel van het zogenaamde kwaliteitsnet goederenvervoer, dat door de provincie Gelderland is vastgesteld. De N348 vormt namelijk een belangrijke economische schakel en over de weg rijdt dus veel vrachtverkeer. Dat vrachtverkeer wordt in de voorgestelde omleidingsroute over onder meer de Deventerweg en de Coehoornsingel geleid. Met name de laatste is erg smal en op de wegen bevindt zich geen gescheiden infrastructuur voor fietsers. Daarnaast is de rotonde Deventerweg – Coehoornsingel door vrachtverkeer lastig te nemen en hebben op deze rotonde fietsers voorrang. TLN en EVO maken zich grote zorgen over de verkeersveiligheid als vrachtverkeer richting Arnhem langdurig over deze wegen wordt geleid.

Wachten
In de directe omgeving van de N348 ligt er volgens TLN en EVO wel een geschikt alternatief, in de vorm van de Van der Capellenlaan. Deze weg is echter tot juli 2014 afgesloten. TLN en EVO roepen de provincie Gelderland en de gemeente Zutphen op om te wachten met de afsluiting van de N348 totdat de Van der Capellenlaan weer open is gesteld en het verkeer daarover kan worden omgeleid. Hiermee zou een logischer en veiliger omleidingsroute beschikbaar komen dan nu wordt voorgesteld. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief