TLN en EVO: ‘Verbreding A1 is goed nieuws’

448

De verbreding van de A1 is goed nieuws voor de economie van Oost-Nederland, aldus Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO. De provincies Gelderland en Overijssel presenteerden dinsdag het definitieve bod voor medefinanciering van de A1.

TLN en EVO: ‘Verbreding A1 is goed nieuws’De Gedeputeerde Staten van Overijssel en Gelderland willen bijna 130 miljoen investeren in de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Deventer en knooppunt Azelo. Ook de regio Twente stelt 10 miljoen euro beschikbaar.

Economie
De A1 verbindt belangrijke economische centra in Nederland. Ook is het een essentiële achterlandverbinding voor het goederenvervoer vanuit de Randstad richting Duitsland. De verkeersdrukte op de A1 is de afgelopen jaren fors gestegen. Onderzoek heeft uitgewezen dat zelfs bij een lage economische groei het verkeer op de A1 vaker zou vastlopen. EVO en TLN stellen dat, omdat veel vrachtverkeer van de A1 gebruik maakt, dit files zijn die het bedrijfsleven veel geld zouden kosten.

Oproep
EVO en TLN roepen de minister van Infrastructuur en Milieu op om haast te maken met het besluit en de verdere procedure voor verbreding van de A1, zodat de uitvoering daadwerkelijk in 2017 kan beginnen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter