TLN en EVO sceptisch over goedkopere tachograafkaart

817

DEN HAAG – Verladersorganisatie EVO en TLN blijven vooralsnog gematigd positief over een mogelijke verlaging van de prijs voor tachograafkaarten. ‘Het ministerie van Infrastructuur en Milieu spreekt al jaren over een kostendekkend niveau van de tachograafkaarten, maar de tarieven zijn de afgelopen jaren niet naar beneden aangepast.’

Boetes tachograaffraude fors omhoogDe Tweede Kamer wil dat minister Schultz van Haegen de Kiwa-tarieven voor tachograafkaarten, die de rij- en rusttijden van chauffeurs registreren, zoveel mogelijk kostendekkend maakt. Een meerderheid van de Kamer stemde voor een motie met daarin dit verzoek. EVO en TLN pleiten hier al langer voor. Volgens de organisaties betalen bedrijven met eigen vervoer en transportbedrijven al jaren teveel door de te hoge tarieven.

Kostendekkend

Kiwa, dat namens de overheid de tachograafkaarten levert, moet deze taak kostendekkend uitvoeren. Uit onderzoeken blijkt dat de prijs van de kaarten echter 25 procent hoger is dan de productiekosten en dat het positieve resultaat gebruikt wordt om tekorten in andere sectoren op te vangen. De tachograafkaarten zijn in het buitenland daarom tot wel 50 procent goedkoper. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief