TLN en EVO blij met aandacht Zuid-Holland voor N59

576

De provincie Zuid-Holland wil dat de doorstroming op de Rijksweg N59 op Goeree-Overflakkee wordt aangepakt. VVD gedeputeerde Ingrid de Bondt gaat hierover met minister Schultz van Infrastructuur en Milieu (IenM) in gesprek gaan. Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisaties EVO zijn blij met de steun van De Bondt.

TLN en EVO blij met aandacht Zuid-Holland voor N59TLN en EVO zijn net als de provincie van mening dat met slechts bescheiden maatregelen een flinke verbetering van de doorstroming kan worden bereikt. Eerder onderzoek van de Kamers van Koophandel Rotterdam, Zuidwest Nederland en enkele andere organisaties hebben een belangrijke bijdrage geleverd om deze maatregelen beter in kaart te brengen.

‘Een betere N59 zal een flinke impuls geven aan de bereikbaarheid en economische kracht van Goeree-Overflakkee. Nu hebben vervoerders en verladers dagelijks last van flinke vertraging en onveilige situaties op de belangrijke verbinding tussen Serooskerke en knooppunt Hellegatsplein op de A29. Wij roepen de minister dan ook op om zo snel mogelijk maatregelen te nemen. Hierbij gaat het om mobiliteitsmanagement, verlenging van de invoegstrook vanaf Hellegatsplein richting Oude Tonge, de aanleg van ongelijkvloerse kruisingen bij Den Bommel en Oude Tonge en de aanleg van een spitsstrook tussen Hellegatsplein en Oude Tonge.