TLN: ‘Doe geen zaken met SE Trans Budapest’

402

TLN adviseert dringend om geen zaken te doen met de firma SE Trans kft Budapest en geen lading aan dit bedrijf uit te besteden. De contactpersoon maakt gebruik van de naam Bella Orrosz.

TLN: ‘Blij met mogelijkheid handhaving cabotage’SE Trans kft Budapest is een nepvervoerder en meldt zich via vrachtuitwisselingssystemen voor ritten van Nederland naar Italië. De lading komt nooit aan op het losadres. Vergunning, Kamer van Koophandel inschrijving en verzekeringspapieren lijken in orde te zijn, maar zijn het in werkelijkheid niet.

Onderzoek
‘Doe altijd eerst onderzoek om vast te stellen met wie u precies zaken wilt gaan doen’, meldt TLN. ‘Vraag naar het vaste telefoonnummer, check de website, vraag naar referenties en een kopie van de verzekeringspolis (met sluitende dekking) en betalingsbewijs. U neemt een onaanvaardbaar risico om uit te besteden aan onbekende bedrijven. Criminelen maken in de meeste gevallen gebruik van Gmail/Hotmail/Live-emailadressen, 06-nummers en e-faxnummers (e-fax begint met 084 nummer). Vraag altijd naar het vaste telefoonnummer en doe bij voorkeur alleen zaken met bedrijven die u kent.’

Voor vragen of aanvullende informatie lokettransportcriminaliteit@tln.nl.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter