TLN distantieert zich van landelijke protestdag op 7 maart

463

Transport en Logistiek Nederland (TLN) vindt de aangekondigde acties in het transport op vrijdag 7 maart schadelijk voor de transportsector en meldt dat het op geen enkele wijze betrokken bij deze protestdag en is niet bekend met de organisatie.

Ook is TLN niet bekend dat eventuele andere partijen uit de transportsector formeel betrokken zijn bij het organiseren van deze actiedag. ‘De langzaamaanacties van deze dag maken onderdeel uit van een landelijk protest en voor zover wij kunnen beoordelen, heeft deze dag geen direct verband met de situatie in de transportsector’, schrijft TLN.

Langzaamaan
Aanstaande vrijdag 7 maart staan er door heel Nederland protestacties gepland. De acties worden georganiseerd via een speciale Facebook actiepagina. Doel van de acties is volgens TLN om aandacht te vragen voor algehele misstanden in de politiek en maatschappij. De protestdag bestaat onder meer uit langzaamaan acties op de Nederlandse wegen.

Imagoschade
TLN vindt dat actie voeren op de weg niet mag worden ingezet als onderdeel van een grotere landelijke protestdag. ‘Het verkeer wordt onnodig gehinderd en de mensen worden gestraft. Bovendien stoort TLN zich aan het feit dat de transportsector net als andere sectoren voor deze dag wordt gebruikt voor een conflict waar het geen partij in is. Dit zaait verwarring onder de weggebruikers, schaadt het imago en is niet het signaal dat over de rug van de chauffeurs en werkgevers in de sector mag worden afgegeven.’ (Bron: TLN)

Volg TotaalTrans op Twitter