TLN: ‘Brennerspoortunnel niet bouwen met geld wegvervoer’

872

De tol voor vrachtauto’s vanaf 3,5 ton op auto(snel)wegen in Oostenrijk gaat per 1 januari 2015 met 1,6% omhoog. TLN meldt dat volgens Asfinag, exploitant van het autowegennet, circuleert momenteel in Wenen een aanpassing van de verordening voor akkoord.

TLN: ‘Brennerspoortunnel niet bouwen met geld wegvervoer’Tevens gaat de toltoeslag voor de autosnelweg tussen Kufstein en Innsbruck-Amras (A12) van 15 naar 20%. Deze toeslag gebruiken de Oostenrijkers voor de financiering van de bouw van de Brennerspoortunnel. Deze tunnel gaat zeker tien miljard euro kosten. Wat resteert van de hogere tolopbrengst komt in 2015 de aanleg van autosnelwegen ten goede, volgens Asfinag.

Tegen

TLN is tegenstander van kruislingse subsidiëring van spoorwegen door het wegvervoer. De organisatie vindt dat elke vervoerswijze de eigen infrastructuurkosten van aanleg, onderhoud en beheer moeten bekostigen. Nu wordt op kosten van het wegvervoer een onrendabele spoortunnel gebouwd, vrijwel parallel aan de nieuwe spoortunnels in Zwitserland. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief