TLN blij dat Duitse proef met ecocombi mag doorgaan

521

De proef met ecocombi’s mag in Duitsland doorgaan. Dat heeft de hoogste rechter bepaald na een klacht van rood-groene regeringen van de Duitse deelstaten Baden-Württemberg en Schleswig-Holstein plus de fracties van de SPD en de Grünen in het Duitse parlement. Zij wilden dat het Bundesverfassungsgericht de proef met ecocombi’s zou verbieden.

‘Binnenvaart moet zich voor groei sterker richten op Duitsland’TLN is blij met de uitspraak van het Bundesverfassungsgericht al heeft die geen gevolgen voor Nederland. Nederlandse vervoerders mogen met hun ecocombi’s nog altijd de Duitse grens niet over.

Geen toestemming
De vorige zwart-gele regering van CDU/CSU en FDP had hiervoor ontheffing verleend zonder het parlement (Bundestag) en de deelstaten (Bundesrat) om toestemming te vragen. Volgens SPD en Grünen was dat ongrondwettig. De hoogste rechter stelt ze nu in het ongelijk en de vorige Duitse regering dus in het gelijk. Overigens laat de huidige zwart-rode regering van CDU/CSU en SPD de proef gewoon doorgaan. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief