Vijftien gewonden bij busongeluk, snelweg A1 dicht

436

Op de A1 van Amersfoort naar Amsterdam zijn zaterdag aan het begin van de middag drie touringcars op elkaar gebotst. Er vielen vijftien gewonden. Twee gewonden zijn naar het AMC in Amsterdam gebracht, twee naar het VU en elf naar het UMC in Utrecht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 12:35 uur ter hoogte van Muiden-Oost bij hmp. 12,9. Een touringcar reed rond het middaguur bij Muiden tegen de vangrail aan. Twee andere touringcars die daarachter reden, botsten vervolgens op elkaar. De rijbaan is volledig afgesloten tussen het knooppunt Muiderberg en de afrit Muiden.

De bussen kwamen uit Friesland en waren onderweg naar Scheveningen. In de bussen zitten medewerkers van thuiszorgorgaisatie De Friese Wouden, die op een personeelsuitje waren.

Files
Inmiddels nemen de files toe. Op de A6 staat richting Muiden 3 kilometer file voor het knooppunt Muiderberg. Op de A1 van Amsterdam naar Amersfoort is inmiddels een zogeheten kijkersfile ontstaan. Tussen het knooppunt Watergraafsmeer en het knooppunt Muiderberg staat het verkeer stil over een lengte van 7 kilometer. Wie vanuit Amsterdam naar Amersfoort wil, kan vanaf het knooppunt Coenplein beter omrijden over de A10-West door de Coentunnel om vervolgens de weg te vervolgen over de A10-Zuid. Bij het knooppunt Amstel kiest u dan voor de A2 richting Utrecht om vervolgens bij het knooppunt Everdingen in noordelijke richting over de A27 richting Hilversum te rijden.

De politie verwacht de A1 rond 16.00 uur weer vrij te kunnen geven. (Foto: Leon Charmant via VID)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter