Tien Renaults trucks voor GCA Transport

518

MOERDIJK – GCA Transport uit Moerdijk nam onlangs tien Renault Trucks T 460 trekkers in ADR-uitvoering in gebruik. De trucks werden met een Vehicle Hand-over overgedragen aan de chauffeurs. Tijdens de bijeenkomst werd aan de chauffeurs uitgelegd wat de verschillende functionaliteiten van de truck zijn.

Tien Renaults trucks voor GCA TransportGCA Transport is onderdeel van de Franse Groupe Charles André, met ongeveer 4.500 chauffeurs en een aanwezigheid in 15 landen. De Nederlandse vestiging heeft circa 130 medewerkers en een vloot van negentig trekkende eenheden.

Makkelijker

Ter vervanging heeft de Nederlandse vestiging onlangs tien Renault Trucks T 460 ADR trekkers in gebruik genomen. Willem Staat, Manager Transport: ‘We hebben een lange historie met Renault Trucks, maar de Renault Trucks T heeft een nieuwe dimensie aan die relatie gegeven. Het is de truck die perfect is toegesneden op onze werkzaamheden. De automatisch schakelende versnellingsbak Optidriver maakt bijvoorbeeld het werk gemakkelijker. De chauffeur kan zich beter concentreren op het verkeer. Ook dat is veiligheid. En in vergelijking tot de Renault Premium biedt de truck veel meer ruimte voor de chauffeur. Ook heeft de chauffeur beter zicht en dat is in het vervoer van gevaarlijke stoffen zoals wij dat dagelijks uitvoeren van groot belang.’

Chauffeursbegeleider

Kenmerkend voor GCA zijn brandstofzuinigheid en veiligheid, waarbij de laatste als meest belangrijk wordt gezien. ‘Wanneer een chauffeur de veiligheid in acht neemt zal hij ook brandstofzuinig rijden. Beide zaken gaan hand in hand. Het betekent daarnaast dat een chauffeur minder schades rijdt. Om dat te bewerkstelligen besteden we veel aandacht aan training. Ook gebruiken we Optifuel Infomax om het gedrag van iedere truck en chauffeur te analyseren en beheersen. Wordt er veel stationair gedraaid bijvoorbeeld? In onze nieuwe trucks slaat de motor automatisch af na drie minuten. Hoewel veiligheid voorop staat zien we, als specialist in het tankvervoer van chemicaliën en gassen over heel Europa, ieder procent brandstofbesparing terug in onze cijfers. De opvolging van het verbruik gebeurt door onze eigen chauffeursbegeleider.’

Optimale begeleiding

Voor de tien nieuwe trucks is een speciale Vehicle Hand-over georganiseerd door Renault Trucks Nederland. ‘Het is de eerste stap om goed op weg te kunnen met de nieuwe Renault Trucks T. Tijdens de bijeenkomst werd aan de chauffeurs uitgelegd wat de verschillende functionaliteiten van de truck zijn. Met behulp van animaties en video’s werden zij wegwijs gemaakt in hoe zij het beste rendement van de truck kunnen hebben. Waar dienen de schakelaars voor, hoe gebruik je de motorrem en hoe kun je zo zuinig mogelijk rijden. Alles kwam in een kort tijdsbestek langs. Wij waren onder de indruk van de professionaliteit waarmee de training gegeven werd. De reacties van de chauffeurs waren positief. Je kijkt met elkaar toch even anders naar de functionaliteiten en kunt leren van de vragen van anderen. Voor de chauffeurs was het een inspirerende en vooral motiverende sessie.’ (Bron: Renault)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief