Tien procent minder schepen over het Kielerkanaal in 2013

549

Over het Kielerkanaal (Nord-Ostsee-Kanal) zijn vorig jaar tien procent minder schepen gevaren. Dat kwam voornamelijk door stakingen, ongelukken op het water, de stremming van sluis Brunsbüttel en het hoge water vanwege storm.

Gat in Siderfly groter dan gedacht; Kielerkanaal blijft gestremdIn totaal passeerden 31.097 schepen het Kielerkanaal. In 2012 waren dat er nog 34.879. De hoeveelheid vervoerde lading bleef met bijna 95 miljoen ton, negen procent achter bij het jaar ervoor. Dat is dezelfde hoeveelheid als in 2006 en ruim tien procent onder het recordjaar 2008. Toen werd bijna 106 miljoen ton over het kanaal vervoerd.

Het Kielerkanaal had in 2013 te maken met achttien dagen van beperkingen in de scheepvaart. In maart waren drie kolken van sluis Brunsbüttel gestremd, in augustus had het kanaal nog last van de gevolgen van de stakingen van ver.di. In oktober was het kanaal vier dagen gestremd na een aanvaring tussen ms Siderfly en het ms Coral Ivory. Bij de aanvaring maakte de Siderfly zwaar slagzij.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter