Tien nieuwe DAF XF Euro 6 trekkers voor HZ Transport

768

Blom-DSW heeft onlangs de levering afgerond van tien nieuwe DAF XF460 FT Euro 6 Super Space Cab trekkers voor HZ Transport uit De Lier (voorheen Maasdijk). De trekkers worden ingezet voor internationaal transport naar bestemmingen in vooral Midden en Zuid Europa.

De trekkers zijn uitgerust met de Euro 6 Paccar MX13 motor met 460 pk. De aandrijving naar de wielen wordt verzorgd door de geautomatiseerde AS-Tronic 12-versnellingsbak van ZF. Daarnaast is er gekozen voor een MX motorrem voor optimale controle en extra remvermogen in heuvelachtige gebieden.

Tien nieuwe DAF XF Euro 6 trekkers voor HZ Transport Daarnaast is er gekozen voor een MX motorrem voor optimale controle en extra remvermogen in heuvelachtige gebieden. Het voordeel is dat een dergelijke route, ondanks een hogere gemiddelde snelheid, nog steeds veiliger af kan worden gelegd.

Super Space Cab
Ook aan de chauffeurs is gedacht bij de samenstelling van deze nieuwe DAF’s. De ruime Super Space Cab cabine is uitgerust met een scala aan opties om de berijders een prettige werkplek te bieden. Zo is er gekozen voor o.a. een luxe luchtgeveerde chauffeursstoel, een Xtra Comfort onderbed, een koellade en het geroemde DAF Night Lock systeem.

Brandstof efficiency
Om de aerodynamica en daarmee het verbruik te optimaliseren zijn de auto’s opgebouwd met een dakspoiler, side-skirts en fenders. Om het verbruik nauwkeurig te kunnen monitoren is er een Shell systeem ingebouwd. Met dit systeem kan er op afstand een groot aantal factoren worden uitgelezen. Hierbij kan worden gedacht aan verbruikscijfers, maar bijvoorbeeld ook tankinhoud en actieradius. HZ Transport levert op deze manier een extra bijdrage aan de CO2 reductie en minimaliseert daarmee de impact op het milieu.

Opbouw
Om de nieuwe DAF’s, in lijn met de vorige leveringen, helemaal naar wens van de klant af te leveren zijn ze in onze werkplaats opgebouwd met o.a. een CB 27MC, een satelliet, sneeuwkettinghaken, een MiniCool Compact standairco, drie toplampjes, een LED lichtbak, brandstof antidiefstal korven en twee brandblussers.

Daarnaast zijn de auto’s volledig in de huisstijl van HZ Transport opgeleverd. Hiervoor zijn ze in onze spuiterij geheel in de kleuren van het bedrijf gespoten en vervolgens bij TipTop Reclame in Maasdijk bestickerd.

HZ Transport
Vanuit de vestigingen in Nederland, Polen en Oostenrijk is H.Z. Transport al sinds jaar en dag actief in transport door geheel Europa, met als specialiteit Midden en Zuid Europa. In de genoemde landen wordt H.Z. Transport veelvuldig ingezet voor de nationale distributie. Deze combinatie van Internationaal Transport en Nationale Distributie is een weloverwogen strategische keuze, waarmee HZ Transport haar clientèle ook lokaal goed van dienst zijn.
De nauwe samenwerking tussen alle vestigingen, de lokale aanwezigheid en de eigen service organisatie garanderen dat uw internationale opdrachten met de hoogste betrouwbaarheid worden uitgevoerd. Added Value dus in plaats van alleen Transport van A naar B. De bedrijfscultuur van H.Z. (Bron: Blom-DSW)

Volg TotaalTrans op Twitter