Tien jaar Raben Baltics

429

De Raben Group heeft afgelopen vrijdag het tien jarig bestaan gevierd van Raben Baltics. Door de jaren zijn meerdere Raben bedrijven geopend in Estland, Letland en Litouwen, met in totaal vijf vestigingen.

Litouwen, Letland en Estland traden in mei 2004 toe tot de Europese Unie. In die tijd startte Raben Group ook haar activiteiten in deze landen. Nu heeft Raben drie bedrijven in de Baltische landen en vijf kantoren in de belangrijkste steden: Vilnius, Riga, Tallinn, Kaunas en Klaipeda. Tien jaar Raben BalticsTegen het einde van 2013 bedroeg de omzet van de Raben Group in de Baltische staten 8,4 miljoen euro, dat is 43 keer groter dan bij de start in 2004. De grootte van de magazijnen van Raben Baltics steeg van 1.785 m2 in 2009 tot 3.500 m2 in maart 2014.

Groei in crisistijd
Raben kwalificeert de jaren tot 2007 als de ‘gouden jaren’ in deze landen. In die jaren groeide het volume van vrachtvervoer aanzienlijk in Litouwen, bijv. in 2006 was de transportsector goed 9,8% van het BBP. Tijdens deze gunstige economische periode ging het voorwaarts met Raben Baltics in Litouwen, Letland en Estland. Het bedrijf startte vervolgens ook dienstverlening voor verse producten.

Maar ook in de crisisjaren bleef Raben Baltics in staat haar positie in de markt te behouden en een toename van het aantal werknemers met 14% te genereren.

Warehousing
De Raben Group opende in 2010 een nieuwe vestiging in Klaipeda. ‘Deze vestiging gaf de Letse markt een nieuw product – warehousing. In 2011 en 2012 werd Raben Lietuva beoordeeld door Creditinfo als het financieel sterkste bedrijf in Litouwen. Ook werd het bedrijf in 2013 uitgeroepen tot een van de honderd grootste logistieke bedrijven volgens Verslo Zinios, een zakelijk magazine.’ (Bron: Raben Group)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief