Tien bekeuringen bij transportcontrole

622

DRACHTEN – De politie heeft donderdag bij een transportcontrole rondom Drachten tien bekeuringen uitgedeeld. Er werden 27 voertuigen gecontroleerd. Negen bestuurders werden bekeurd voor overbelading (6 t/m 52%). Vier hiervan mochten pas verder  nadat ze een gedeelte van hun lading hadden overgeladen.

Politie sleept vrachtwagen in slechte staat afVrachtwagens met opleggers, bestelauto’s, kleine vrachtwagens, voertuigen met aanhangers en ander aanbiedend vervoer, werden van de A7 (Heerenveen-Drachten, Frieschepalen-Drachten) en de N31 naar de controleplek aan het Noorderend te Drachten geleid.

Waarschuwingen

Verder werd er bekeurd voor losliggende lading op een oplegger (1x), gewaarschuwd voor het niet aanwezig hebben van een kentekenbewijs van de aanhanger (1x), een losse wielbout (1x), verlopen van de ijkdatum tachograaf (1x), losliggende lading (2x), Rijtijdenwet (2x), een signalering op ATBV fraude (1x) en nacontrole op een VIHB vergunning in verband met het vervoeren van asbest.

Verder controleerde de Voedsel- en Warenautotiteit zes voertuigen op het vervoer van dierlijke bijproducten, runderdrijfmest, calimix(meststoffen) van slachtrunderen en mestkalveren. Dit bleek in orde te zijn. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief