Robert Tieman stapt op als directeur CBRB

1012

Ing. Robert Tieman treedt per 1 juli terug als directeur van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart. Dat heeft het CBRB bekend gemaakt in een bericht aan de leden.

CBRB vindt transitiecomité heilloze weg en stoptNa intensieve gesprekken met veel leden en verschillende ledengroepsbesturen heeft hij het CBRB-bestuur aangeraden participatie in het transitiecomité te beëindigen. ‘De basis voor samenwerking – vertrouwen in elkaar – is te veel aangetast; verschillende direct betrokkenen en de voorzitter van het transitiecomité worden niet meer voldoende vertrouwd.’
Tieman wenst zich ook te distantiëren van de wijze waarop een aantal leden van de ledengroep Varende Ondernemers van het CBRB het transitieproces naar hun hand wilde zetten. Hierdoor ontstond naar zijn mening een onwerkbare situatie.

De afgelopen zeven jaar heeft Robert Tieman een sturende rol gespeeld in de ontwikkeling van het CBRB, eerst als secretaris veiligheid en milieu en later in de rol van directeur. Het CBRB-bestuur begrijpt en respecteert het besluit van de heer Tieman en beraadt zich over zijn opvolging.

Meer nieuws over de transitie:
– Voorzitter Transitiecomité Binnenvaart: ‘BLN gaat door’
CBRB vindt transitiecomité heilloze weg en stopt
Arie Kraaijeveld: ‘BLN eind mei een feit’
Schuttevaervoorzitter Jorritsma waarschuwt tegen verbrokkeling binnenvaart
BBU-directeur: ‘Lef, visie en creativiteit nodig’
CBRB haakt af: Eén binnenvaartorganisatie ver weg
Transitieproces binnenvaart in beslissende fase
Nieuwe ketenbrede binnenvaartorganisatie BLN in voorjaar