Theo Pouw Groep officieel exploitant terminal Flevokust

894

LELYSTAD – De provincie Flevoland en de Theo Pouw Groep hebben dinsdag een overeenkomst getekend waarmee deze de exploitant wordt van de nieuwe containerterminal van de buitendijkse haven van Flevokust. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman en directeur Theo Pouw tekenden de overeenkomst.

Theo Pouw Groep officieel exploitant terminal FlevokustMet deze overeenkomst zijn de afspraken tussen de provincie en de Theo Pouw Groep van 2013 aangepast aan de nieuwe plannen voor Flevokust. Op 17 december besluiten Provinciale Staten over de realisatie van Flevokust havenontwikkeling. De containerterminal zal een belangrijke rol vervullen binnen deze nieuwe, buitendijkse multimodale overslaghaven ten noorden van Lelystad.

Al jaren

De provincie Flevoland pleit al een groot aantal jaren voor een dergelijke haven. Deze wordt belangrijk geacht voor de versterking van de economische structuur. Bovendien draagt Flevokust bij aan de werkgelegenheid in de regio.

Als Provinciale Staten instemmen met de voorstellen, dan wordt Containerterminal Utrecht (CTU) vanuit de Theo Pouw Groep na de bouw van de haven verantwoordelijk voor de exploitatie van de containerterminal.

‘Goed netwerk’

Voor de Theo Pouw Groep is Lelystad een buitengewoon interessante locatie voor een containerterminal. Flevokust betekent een uitbreiding van het bestaande netwerk van terminals van de Theo Pouw Groep. Lelystad past logistiek goed in dat netwerk. De Theo Pouw Groep wil dan ook graag aan de slag in Lelystad en heeft vertrouwen in de besluitvorming van Provinciale Staten ten aanzien van Flevokust. (Bron: Provincie Flevoland)

Meer nieuws over Flevokust:
Binnenhaven Flevokust bij Lelystad lijkt er nu echt te komen
Flevokust: Buitendijkse haven met binnendijks industrieterrein
Provincie wil zo snel mogelijk met terminal Flevokust aan de gang

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief