Theo Pouw gaat terminal aan de Flevokust 20 jaar exploiteren

795

LELYSTAD – De komende twintig jaar is Container Terminal Utrecht (CTU), onderdeel van de Theo Pouw Groep, exploitant van de terminal aan de Flevokust. Theo Pouw, directeur van het gelijknamige bedrijf en Jan-Nico Appelman, gedeputeerde economie van de provincie Flevoland hebben vandaag het exploitatiecontract ondertekend.

Dit contract is de bezegeling van de hoofdlijnenovereenkomst die in november 2014 is getekend. Provinciale Staten hebben het contract als voorwaarde gesteld om tot gunning over te kunnen gaan na de aanbesteding. De selectie van de aannemer vindt plaats in februari 2016, waarna de bouw van de haven in april 2016 zal starten. Vanaf eind 2017 exploiteert CTU 200 meter kade in de Flevolandse haven voor de komende 20 jaar.

Theo Pouw gaat terminal aan de Flevokust 20 jaar exploiterenOverslaghaven en agrohub

Flevokust is een nieuwe buitendijkse, multimodale overslaghaven met containerterminal en industrieterrein ten noorden van Lelystad. Flevokust versterkt de logistieke positie en de concurrentiekracht van ondernemers en geeft daarmee een belangrijke impuls aan de economie van de regio.

Door de vestiging van CTU als exploitant van Flevokust wordt ook de Flevolandse agrohub versterkt. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: ‘Door de bouw van Flevokust kunnen we een groot agro-exportgebied over het water gaan ontsluiten. CTU zal deze agrarische producten naar zeehavens vervoeren, van waaruit ze geëxporteerd worden. Hierdoor draagt Flevokust ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de provincie en het Rijk.’

Vergroten bedieningsgebied

Met de terminal in Lelystad voegt CTU een derde vestiging toe aan de organisatie. Voor directeur Theo Pouw een interessante locatie gezien de ontwikkelingen in Lelystad en de regio. Lelystad is zich aan het ontwikkelen tot een logistiek knooppunt, dat wordt ontsloten via weg, water, lucht en in de toekomst spoor. ‘Wij vinden de locatie Flevokust een mooie aanvulling op ons bestaande netwerk van terminals. Dit stelt ons in staat om ons bedieningsgebied te vergroten en zo nog beter onze klanten te kunnen bedienen.’

Over CTU

CTU beschikt over meerdere inland containerterminals: CTU in Utrecht aan het Amsterdam-Rijnkanaal, CTU Rivierenland in Tiel op industrieterrein Medel en op korte termijn CTU Lelystad op locatie Flevokust aan het IJsselmeer bij Lelystad.