Thalassa Pistis zorgt voor nieuw overslagrecord bij ECT

537

ROTTERDAM – Het containerschip Thalassa Pistis van Evergreen Line heeft dit weekeinde op de ECT Delta Terminal voor een nieuw overslagrecord gezorgd. Tijdens haar bezoek aan de terminal werden 10.557 containers overgeslagen.

Thalassa Pistis zorgt voor nieuw overslagrecord bij ECTEr werden 5.341 containers gelost en 5.216 containers geladen. Achter elkaar gezet vormen de overgeslagen containers een rij van ruim honderd kilometer. Deze enorme hoeveelheid containers werd met meer dan 150 containermoves per uur afgehandeld. Hierdoor kon het schip ruim binnen de afgesproken tijd haar reis naar het Verre Oosten vervolgen.

ULCS

De Thalassa Pistis behoort met een capaciteit van 13.806 TEU, een lengte van 368 meter en een breedte van 51 meter tot de grootste categorie containerschepen, de Ultra Large Container Ships (ULCS).

Het intercontinentale containervervoer wordt steeds meer uitgevoerd met deze grote schepen, waarbij ook de call-size (de hoeveelheid geloste en geladen containers tijdens een terminalbezoek) toeneemt. Eind vorig jaar zorgde het zusterschip van de Thalassa Pistis, de Thalassa Hellas, dat ook onder de vlag van Evergreen vaart, al voor een record op de ECT Delta Terminal. Destijds werden 6.750 containers overgeslagen.

Volgende stap

ECT President-directeur Jan Westerhoud: ‘Het door ECT behandelen van meer dan 10.000 containers op een schip is duidelijk een volgende stap in de schaalvergroting. Het feit dat de Thalassa Pistis met een berthrpoductiviteit van boven de 150 containermoves per uur is behandeld, maakt duidelijk dat ECT klaar is voor deze nieuwe ontwikkeling. (Bron: ECT)

Meer nieuws over ECT:
Havenbedrijf overtuigd van gelijk in rechtszaak ECT
ECT verliest rechtszaak tegen Havenbedrijf Rotterdam
150.000.000-ste teu voor ECT

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief