Thaise Marine stopt zoektocht vermisten mv Hope

572

Elf vermisten bij kapseizen mv HopeDe Thaise Marine is gestopt met het zoeken naar overlevenden van het gekapseisde mv Hope. Van de zeventien bemanningsleden overleefden er acht de ramp niet.

Het mv Hope kapseisde donderdagmorgen in de Andaman Zee. Het schip kwam in slecht weer terecht met hoge golven en hevige zijwind. Hierdoor sloeg het 29 mijl ten zuiden van Racha Yai Island om. Van de zeventien bemanningsleden konden er direct zes worden gered. Vijf bemanningsleden konden zich in veiligheid brengen in de reddingsboten. Het containerschip Buxmoon pikte ze later op. Zij werden naar Bangladesh gebracht. Een helikopter van de Thaise marine haalde een zesde overlevende uit zee. Later haalde de Thaise marine nog drie bemanningsleden uit het water. Ook werden twee lichamen geborgen.

Motoren werken
Een bergingsbedrijf gaat de Hope naar Phuket brengen. Het schip maakt inmiddels geen water meer en de motoren doen het nog. Volgens de berger gaat het vijf dagen om een noodreparatie uit te voeren zodat de Hope terug kan varen naar Phuket. (Foto Royal Thai Navy)

Meer nieuws over zeevaart