Tetra Pak sluit fabriek Moerdijk vanwege dalende verkopen

816

Fabrikant van kartonnen verpakkingen Tetra Pak wil haar fabriek in Moerdijk eind 2014 sluiten. Wegens de afnemende vraag naar drankenkartons in Centraal- en Noord-Europa is er overcapaciteit bij de fabrieken van Tetra Pak.

Tetra Pak verkocht vorg jaar zestien procent minder kartonnen drankverpakkingen in Centraal- en Noord-Europese ten opzichte van 2007. Tetra Pak ziet de sluiting van de Moerdijkfabriek als een cruciale Tetra Pak sluit fabriek in Moerdijk vanwege dalende verkopenstap om regionaal competitief sterk te blijven en de langetermijngroei in Europa zeker te stellen.

De productielocatie in Moerdijk is vandaag de enige ‘roll-fed’ Tetra Pak-fabriek wereldwijd die de offset print technologie biedt. Maar binnenkort kan het bedrijf echter een soortgelijke kwalitatief hoogwaardige printtechniek bieden met gebruik van de bestaande flexo-process printers bij verschillende fabrieken wereldwijd. Met de op handen zijnde uitrol van de nieuwe technologie verwacht het bedrijf de productie in Moerdijk eind 2014 te stoppen.

Tetra Pak is direct een overleg begonnen met de ondernemingsraad en de vakbonden. Afhankelijk van de uitkomst van dit traject gaan – met de voorgestelde fabriekssluiting per eind 2014 – ongeveer 215 banen verloren. (Bron: Tetra Pak)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter