Tesla opent tweede dc in Tilburg

559

Tesla opent begin 2015 een tweede dc in Tilburg van 43.000 vierkante meter. Vanwege de grote vraag heeft de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s meer ruimte nodig. Dat heeft de gemeente Tilburg bekendgemaakt.

Tesla opent tweede dc in TilburgTesla Motors opende in augustus 2013 al een distributiecentrum en een assemblagehal (totaal 19.000 m2) voor elektrische auto’s op industrieterrein Vossenberg West in Tilburg. Tesla monteert in het pand op het Tilburgse industrieterrein Vossenberg het model S af en verspreidt de elektische auto van rond de 70.000 euro van hieruit door heel Europa. De elektrische auto’s komen zonder aandrijflijn in containers in de Rotterdamse haven aan. Het elektrische systeem wordt in Tilburg gemonteerd.

Over water

Tesla Motors koos voor Tilburg vanwege de goede logistieke ligging ten opzichte van de Rotterdamse en Antwerpse haven en het achterland. Voorlopig gaan de auto’s nog over de weg naar Tilburg, maar Tesla overweegt vervoer over water. Het nieuwe distributiecentrum zit namelijk naast de bargeterminal van Versteijnen Logistics. (Bron: Gemeente Tilburg)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief