Tesla-baas test trein met snelheid van 1.200 kilometer per uur

893

Tesla-baas test trein met snelheid van 1.200 kilometer per uur

TEXAS – De Amerikaanse ondernemer Elon Musk, bekend van de Tesla elektrische auto, gaat in Texas een testbaan van acht kilometer lang  bouwen voor de Hyperloop. De Hyperloop is een trein die ruim 1.200 kilometerv per uur kan. In eerste instantie voor passagiers, maar er kan ook vracht mee worden verstuurd.

Tesla-baas test trein met snelheid van 1.200 kilometer per uurDe Hyperloop is een supersnel transportsysteem in een luchtdrukbuis, en min of meer vergelijkbaar met het buizensysteem dat bijvoorbeeld bij banken in gebruik is voor transport van kokers met informatie. Een groot verschil is wel, dat in het bankensysteem met overdruk wordt gewerkt, terwijl de Hyperloop een nagenoeg vacuüm vereist.

Werking

Het ontwerp bestaat uit een bijna luchtledige pijp met een magnetisch levitatiesysteem, een techniek die ook toegepast wordt bij hogesnelheidstreinen. In deze buis worden capsules geplaatst, waarin goederen en/of mensen onder extreem hoge snelheden vervoerd kunnen worden. Deze capsules hebben in het beoogde prototype de afmeting van een personenauto, met plaats voor ongeveer zes personen. De maximumsnelheid die behaald kan worden moet rond de 1.200 kilometer per uur liggen. Elke dertig  seconden kan een capsule worden verstuurd. Het systeem zou vooral op afstanden onder de 1.000 kilometer interessant zijn. (Bron: Elon Musk via Twitter/Wikipedia)

Alles over de Hyperloop (PDF)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief