Terminals DP World slaan negen procent meer containers over

528

DUBAI – De containerterminals van DP World hebben in de eerste negen maanden van dit jaar 44,8 miljoen teu overgeslagen. Dat is negen procent meer dan een jaar eerder.

Terminals DP World slaan negen procent meer containers overVooral de terminals in Azië, India, Europa en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zagen de overslag stijgen. In de VAE groeide de overslag met bijna dertien procent tot 11,4 miljoen teu. Ook de nieuwe terminals London Gateway in het Verenigd Koninkrijk en Ebraport in Brazilië zorgden voor de stijging van de containeroverslag.

Jebel Ali

CEO sultan Ahmed Bin Sulayem van DP World is tevreden over de groei. ‘De overslag van container in onze haven van Jebel Ali bereikte in het derde kwartaal met vier miljoen teu een nieuw record. De terminal zit nu aan de maximale capaciteit, maar gelukkig is sinds kort Terminal 3 operationeel. Die voegt nog eens twee miljoen teu aan capaciteit toe. In de tweede helft van 2015 moet daar nog eens twee miljoen teu bijkomen. Dan heeft Jebel Ali een totale capaciteit van 19 miljoen teu.’ (Bron: DP World)

Meer nieuws over DP World:
APL Phoenix eerste schip op nieuwe terminal Jebel Ali
Duisburg helpt DP World met masterplan haven Jebel Ali
Acties tegen onderbetaling en werkomstandigheden DP World

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief